Ingvild Vaagsether

Ingvild Vaagsether er opprinnelig fra Molde, men har reist mye gjennom studietiden og har mye kultur i bagasjen siden hun er oppvokst i jazzfestival-byen, med regionteater, sang, dans, turn og musikk som en stor del av hverdagen gjennom hele oppveksten. Siden hun gikk ut fra danselinjen på Fagerlia VGS i Ålesund har hun gått både på Musikkteaterlinjen og Danselinjen ved Bårdar Akademiet i Oslo, tatt Bachelor i Performing Arts/ Dans fra LIPA (McCartney-skolen) i Liverpool, og studert PPU i dans (pedagogikkutdannelse) ved Kunsthøyskolen i Oslo.

 

Hun har jobbet freelance som danser, modell og statist i en rekke tv-produksjoner, musikkvideoer, motevisninger, sceneproduksjoner og mindre danseforestillinger, jobbet med de moderne impro-kompaniene MileZeroDance og PushPullFly i Edmonton, Canada, vært danser for MTV Europe i samarbeide med Hugo Boss, produsert, regissert og koreografert flere amatøroppsetninger av store musikaler i Lillehammer og på Gjøvik, gjort en rekke koreografioppdrag for Dance Project ungdomskompani i Lillehammer i forbindelse med større eventer og markeringer på innlandet, og jobbet 100% som dansepedagog de siste seks årene: 5 år ved Lillehammer og Gjøvik dansesenter og Lillehammer VGS, og det siste året hos Norsk Ballettinstitutt og Den Norske Ballettskole.

 

I tillegg har hun holdt kurs i fysisk teater under Teaterdagene, holdt flere weekendkurs i musikaldans og er en av 3 dansere som har startet opp og driver Grav(i)ty dansekollektiv på innlandet.  Ingvild freelancer som danser og koreograf, og har flere spennende prosjekter på gang. Hun gleder seg til å komme igang med nye utfordringer dette høstsemesteret. Ingvild skal lede Step Studios talentgruppe, samt jazzmix for 4. og 5.klasse. Velkommen på klasse!